Húsz éves Vésztő! – Kezdetét vette a Vésztői Városnapok programsorozat!

Lingurár Tímea

A tavalyi év kihagyása után, idén új koncepcióban került megrendezésre a Vésztői Városnapok, de ezúttal nem három napos, hanem egy három hónapos programsorozat vette kezdetét 2021. július 2-tól. Vésztő város idén ünnepli 20. évfordulóját, így különleges alkalomra, különleges programsorozat dukál.

Július másodikán és harmadikán megrendezésre került a Kaszai János Emlékkupa. A bátor jelentkezők összemérhették ügyességüket és tudásukat asztalitenisz, horgász, tenisz, kispályás foci és felhúzó versenyen, valamint együtt emlékeztek a település egykori vezetőjére, Kaszai Jánosra is.

Július 2-án a Móra Ferenc Iskolában az asztalitenisz szerelmesei mérhették össze ügyességüket, melyet a Vésztői Asztalitenisz Egyesület koordinált. A versenyt jókedv, jó hangulat, jó szervezés és sok résztvevő jellemezte. Az egyéni és páros mérkőzéseken résztvevők bravúros szervákat adtak egymásnak. A mérkőzések végén a díjakat Karakas Anikó polgármester, dr. Mike László alpolgármester és Csősz Ferenc igazgató úr adta át.

Péntek kora este közel kétszázan voltak kíváncsiak a Városi Sporttelepen megtartott pörgős, minden porcikát megmozgató Zumba Master Class edzésére, melyet Zsolnai Tamás, nemzetközi zumba instruktor tartott. Az elszánt, zumba partira érkezett hölgyek fergetegesen érezték magukat ezen az estén. A Dóri Zumba Team idén ünnepli 10. évfordulóját, így a megye határain túlról is érkeztek zumba csoportok, hogy együtt táncoljanak, mozogjanak és örüljenek egymásnak!

Szombaton, a megszokott programelemek, mint a horgász, tenisz, kispályás fociverseny várták a szórakozásra vágyókat. Nagy Bence vezetésével MMA bemutatót tekinthettünk meg. A sportolás itt még nem ért véget, hiszen sokak örömére baráti szeretettel érkezett hozzánk Katus Attila személyi edző, táplálkozási szakértő, életmód tanácsadó, világ- és Európa–bajnok sportoló, aki egy igazán profi Best Body Aerobik Edzést és Katusaktív életmódtanácsadást tartott. Kora délután a Dóri Zumba Team foglalta el a színpadot, akik egy vidám zenés-táncos zumba bemutatóval örvendeztettek meg mindenkit.

A horgászversenyen a nevezők izgatottan szerelték a botokat, figyelték a kapásjelzőket. Nagyszerű volt látni, ahogy több generáció együtt munkálkodik, apukák próbálják a fortélyokat megosztani fiaikkal. A lelkes újoncok izgatottan figyelték a profikat és próbálták a horgászat csínját-bínját elsajátítani. Persze voltak fiatalok és felnőttek, akik már régóta belevaló horgászok. Ők már a különböző technikákról, felszerelésekről cserélhettek véleményt és versenyeztek a kupáért.

A felhúzó versenyt a Marvel Team SE. szervezte. A szervezők nem fukarkodtak a súlyokkal, hiszen a legerősebb versenyzők közel kétszáz kilót emeltek fel súlyemelő övekben. A mezőny nagyon erős volt. Nem volt sok különbség az indulók között, de egy biztos, hogy a vésztői srácok igazán erősek!

A kispályás focibajnokságon hét csapat mérte össze tehetségét. A szurkolói zónában a hangulat remek volt, mert már a kezdés előtt felcsendültek a csapatokat buzdító rigmusok. A jó szereléseknél, a pontos passzoknál és a támadásvezetéseknél is akkora vastapsot kaptak a játékosok, mintha az Eb-t nyerték volna meg.

A Turbucz István Teniszklub szervezésében amatőr és profi teniszezők mérhették össze tudásukat. A teniszvetélkedő családias hangulatban telt. Minden játékos remekül adogatott. Volt, aki a riválisának több ászt ütött, és olyan is volt, aki a második szerva után több pontot nyert.A sport és a testmozgás mellett természetesen gondoltunk a családokra is! A kicsiknek elhoztuk a Matóka-játszóházat, ahol a gyerekek megismerkedhetnek Dave-el és Stuart-al, valamint kipróbálható volt a Football Darts Game, amely a focizás és a célba lövés izgalmát egyesítette. Az érdeklődők igazi virtuális valóságba csöppenhettek, hiszen a virtuális valóság által Rio de Janeiro utcáin is sétálgathattunk vagy épp kalandos utazáson vehettünk részt egy hullámvasúton! De itt még nem ért véget a szórakozás! Az Exatlon-Ninja pálya 35 méteren izgalmas versenyt, feledhetetlen élményt nyújtott mindenki bátor jelentkező számára!

Késő délután kezdetét vette a Viharsarki Wagányok Egyesülete szervezésében az I. Volkswagen és konszern autók találkozója a Városi Sporttelepen. Igazán vagány autós programok vártak mindenkire, hiszen volt felnidobás, felnikitartás és autószépségverseny is! Természetesen nem telhetett el úgy a hétvége, hogy ne lett volna bazár, fagyi, lángos, hamburger, hot-dog, lufi, édesség, jégkása és sok más finomság!

Július 4-én, vasárnap került megrendezésre az I. Vésztő-Mágori Félmaraton és Családi Futónap, melyen három kategóriában összesen 58-an vettek részt. A versenyzők családi futáson 2,5 km-t, valamint félmaraton egyéni és csapatversenyben 21 km-t teljesítettek. Aki részt vett valamelyik versenyszámon az megismerhette Vésztőt, továbbá Mágor természetvédelmi területének gondozott gyönyörűségét, amely felejthetetlen élményt tárt minden résztvevő elé.

Július első hétvégén mindenki találhatott kedvére valót a szabadidős és közösségi rendezvénysorozaton. Ezúton is köszönjük az önkénteseknek, a diákmunkásoknak, a Polgárőrségnek és Vésztő város Önkormányzatának a támogatást és a sok segítséget a szervezésben!

A mi szenvedélyünk, Vésztő kulturális szórakoztatása! Várjuk Önöket rendezvényeinkre!

Lingurár Tímea közösségszervező

A Kaszai János Emlékkupa 2021. évi díjazottjai:

Egyéni asztalitenisz verseny győztesei: I. Tallér Mihály, II. Gál Imre, III. Lázár Zalán

Páros egyéni asztalitenisz győztesek: I. Gál Imre – Bauer László, II. Lázár Zalán – Domokos Zsigmond, III. Kazai Dorka – Tallér Mihály

Felhúzó verseny győztesei: I. helyezett: Juhász Ervin II. helyezett Kontimér József III. helyezett: Marhás Dávid

Horgász verseny győztesei: I. helyezett: Kovács Krisztián, II. helyezett: Lőrincz Bálint, III. helyezett: Csicsó László

Amatőr tenisz verseny győztesei: I. helyezett: Endrész Richárd, II. helyezett: Lovas Zsolt, III. helyezett: Karakas Sándor

Profi tenisz bajnokság győztesei: I. helyezett: Turbucz János, II. helyezett: Turbucz Attila, III. helyezett: Csongrádi Zsolt

Kispályás focibajnokság győztesei: I. helyezett: Csikós Bútor – LFC, II. helyezett: Kroácia Zágráb, III. helyezett: Família,

I. Vésztő-Mágori Félmaraton és Családi Futónap díjazottjai:

Családi futás kategóriában: I. Tuti csapat, II. Fürge róka lábak, III. Totó család

Félmaraton egyéni kategóriában: I. Erdős László, II. Machata Béla, III. Baji Gergely

Félmaraton csapat kategóriában: I. Medgyes négyes, II. Vadvirágok, III. V.ZS.B.

Skip to content