VÉSZTŐI ALKOTÓK KIÁLLÍTÁSA – 2021.

Csősz Ferenc

A vésztői művészek igazi kincsei a településüknek – erről bizonyosodhattak meg a látogatók 2021. június 7-én a Sinka István Művelődési Központ egyik bemutató termében, ahol 26 helyi amatőr és elismert művész mutatta meg tehetségét és foglalkozását a publikum előtt.

A kiállításon olyan kiemelkedő és magas színvonalú kézműves alkotások szerepelnek, amelyek az elmúlt időszakban készültek. A Vésztői Alkotók Kiállítását a „Közösségek Hete” programsorozat keretén belül rendezte meg a Vésztői Településszépítők Egyesülete és a Sinka István Művelődési Központ közös szervezésben.

Különleges atmoszférába csöppenhetünk bele a Vésztői alkotók kiállításán, ahol több mint száz alkotás sorakozik, várva, hogy a látogató egyenként rájuk csodálkozzon, történetüket, üzenetüket kutatva. Találkozhatunk fafaragó, textilszobrász, hímző, grafikus, foltvarró, pontfestő, bútor és kerámiafestő, ékszerkészítő, szőnyegszövő, kőfaragó és még kavicskép készítővel is a tárlaton. A kiállítók sorában többen olyan népi kézműves mesterek, művészek, akik alkotómunkájukban a népművészeti hagyományt tekintik ihlető forrásnak. Itt egymásra talált a népi és modern művészet is.

Az évek óta megrendezésre kerülő Vésztői alkotók kiállítását már hagyományőrző programnak tekintjük, hiszen ez a program a város szellemi örökség része lett, amely magával ragadó, közösségeket kovácsoló hatással rendelkezik. Egy sor, kihalásra ítélt hagyományos mesterség tudása marad fenn a mai kézműves mesterek keze által. Kiállítóink ezt az örökséget őrzik meg és tárják a látogatók elé. A tárgyak egytől-egyig remekművek, hiszen a csodálkozó szemeknek kiderül, Vésztőn olyan felbecsülhetetlen érték van, amelyet a továbbiakban is támogatni kell és biztosítani számukra a megjelenési lehetőséget.

A fotókat Bagó Lajos készítette. Köszönjük neki!

A megnyitóról készült rövid összefoglalót az alábbi linken érik el: https://www.youtube.com/watch?v=oqAtO-N_LVQ

Lingurár Tímea, közösségszervező

Next Post

VÁROSNAPOK KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Év eleje óta nagy erőkkel, folyamatosan zajlik az idei városnapok tervezése, előkészítése, szervezése. Mindvégig bízva abban,hogy az érvényben lévő korlátozások nem szabnak gátat a tervezett időpontra, amikor mindenki jól érezheti magát egy színvonalas hosszúhétvégén a sok bezártság és korlátozás után. Mi terveztünk és tervezünk, a rendkívüli helyzet pedig azt hozta,hogy […]
Skip to content