KÖSZÖNTŐ

Lingurár Tímea

Ez az év máshogyan alakult, mint a korábbi… A koronavírus-járvány felülírta a megszokott sablonjainkat, a megfakult kliséket félretettük. Az elmúlt hónapokban az oktatási rendszer is soha nem látott mértékű változással szembesült. A digitális oktatásra való hirtelen és kényszerű átállás a diákokat és pedagógusokat egyaránt elszakította az iskolapadtól, a közösségi élményektől, és a megszokott munkamódszerektől. A pandémia egy új szerepkörrel is felruházta tanárainkat, tanítóinkat, Önöket! Online pedagógusokká kellett válniuk… Az óvodák, iskolák kiürülésével új módszereket kellett kitalálni és bevezetni, és az egész pedagógiai munkát áthelyezni a valós életből a virtuális térbe, a virtuális valóságba.
Aki, mint ahogy én sem, nem élhette át ezt a feladatkört, el sem tudja képzelni, hogy az idei tanév mennyi nehézséget, váratlan történést, problémát teremtett. Önök ebben a helyzetben is nagyszerűen helyt álltak, s ezért köszönet illeti munkájukat. Vannak olyan pedagógusok is, akik szinte egész tanévben az iskolában, a gyerekek között álltak helyt. Nem kímélve egészségüket tanítgatták a legkisebbeket, próbálták a gyermekkorukból kizárni a rossz híreket, a tragédiákat. Őrködtek, hogy a kisdiákok felhőtlen, boldog órákat tölthessenek a tantermekben. Ez a tanév is sokáig emlékezetes lesz Mindannyiunk és gyermekeink számára is. Azonban kivételes időkben, kivételes megoldások születtek, és kivételes pedagógus egyéniségek léptek színre. Önöknek, ezeknek a kivételes embereknek, mondunk ma köszönetet.
Tisztelt Pedagógusok!
Önök azok, akik kaput nyitnak a világra, akik megszólítják a gyermeki lelket, Önök töltik meg élettel a tantermeket, óvodai csoportszobákat. Bátorítanak, és motiválnak, segítik és vezetik az Önökre bízott legnagyobb kincseinket, a gyermekeinket. Önök azok, akik szebbé és jobbá teszik a világot azzal, hogy formálják a felnövekvő nemzedéket. Mindezt hálás szívvel köszönöm Önöknek. Kívánom, hogy tartsák meg a munkájukba vetett hitüket, és vezessék az Önökre bízott gyermekeket továbbra is féltő szeretettel.
Pedagógusnap alkalmából ezúton is szeretném köszönteni nyugdíjba vonult pedagógusainkat, valamint szeretném megköszönni áldozatos munkáját és kitartását a város iskoláiban, óvodájában és bölcsődéjében dolgozó valamennyi tanítónak, tanárnak, óvónőnek és dajkának valamint minden olyan munkatársnak, aki az oktató-, nevelő munkában bármilyen szerepet betölt, feladatot ellát.
A közelgő nyári szünetre jó pihenést, feltöltődést, a következő tanévre szakmai munkájukhoz sok sikert kívánok mindenkinek!
Isten éltesse Önöket erőben, egészségben!
Vésztő Város Önkormányzatának nevében,
Karakas Anikó polgármester

Next Post

I. Vésztő-Mágori Félmaraton és Családi Futónap - Felhívás és jelentkezési lap

I. Vésztő-Mágori Félmaraton és Családi Futónap – Együtt az egészségünkért! Várjuk a jelentkezéseket az I. Vésztő-Mágori Félmaraton és Családi Futónapra! Jelentkezési lap a Sinka István Művelődési Központ portáján kérhető és a helyszínen leadható, valamint az alábbi linkről (link: https://drive.google.com/…/1hJO5H-Os…) és Facebook oldalunkról is letölthető! Várjuk az egész megyéből a jelentkezőket! […]
Skip to content