GYERMEKNAP – ÜNNEPNAP

Lingurár Tímea

Május utolsó vasárnapján gyerekzsivajjal és jókedvvel telt meg a Sinka István Művelődési Központ melletti tér.
Színes lufikkal, vidámparkkal, ugrálóvárral és sok más szórakoztató, kreatív, népművészeti- és ügyességi játékokkal vártuk a kicsiket és a nagyokat az idei év első szabadtéri rendezvényén a Városi Gyermeknapon, amelyet 2021. május 30-án vasárnap tartottunk meg. Hatalmas szerencsénkre az időjárás is érezte, hogy az esőnek el kell kerülnie Vésztőt és csak száraz, napos idő jöhet számításba, mert a rendezvényre kilátogató népes gyerekhad nem elégszik meg mással!

A programok 10 órától kezdődtek és mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet. A legkisebbek körében az első pillanattól kezdve az ugrálóvár volt a legnépszerűbb. A délelőtt folyamán gyerek tornával és zumbával várta a kilátogatókat Gurmainé Csüllög Éva zumba oktató, de elrajtolt a homokvárépítő verseny is, melyre kilenc csapat nevezett. A zsűrinek igazán nehéz dolga volt, hiszen szebbnél-szebb alkotásokat kellett értékelni, majd pontozni. A nézősereg igazán szép egyéni építményeket láthatott és lelkesen buzdíthatta ki-ki a saját gyerek csapatát.
Az arcfestést, a csillámtetoválást és a kézműves foglalkozásokat hatalmas érdeklődés övezte. A szülők szinte izgatottan várták, amíg a gyermekeknek elkészülnek a szebbnél-szebb tetkók és arcfestések Tóth-Varga Saroltának, Jámbor Ildikónak és Liszkai Andreának köszönhetően. A kézműves sátorban az alkotás szépségére hívták fel az animátorok a figyelmet. Az érdeklődők nemezelhettek és bőrdíszműveskedhettek.

Egy órakor kihirdettük a homokvárépítő versenynek a győzteseit. Az értékes díjakat Karakas Anikó polgármester asszony adta át. Különdíjban részesült a Pindúr csapat. Harmadik lett a Kovács család. Második helyen a Hevér család végzett és az első helyezést Szonja és csapata érte el. Természetesen minden résztvevő számára csokival kedveskedtünk.

Kora délután megérkezett a mosolygós lufihajtogató bohóc és óriás szappanbuborékfújónk, Halász Gergő is, aki lufikból a gyerekek és a szülők kérésére különböző figurákat hajtogatott. Az óriás buborékfújáson a gyerkőcök hatalmasokat kacagtak és szinte röpkedve próbálták kidurrasztani a buborék áradatot.
A bazársoron amerikai hot-dogot, hamburgereket, jégkásákat, édességeket és sok más finomságot kóstolhattak az érdeklődő kicsik és nagyok, de az ügyesebbek megmutathatták célzó tehetségüket is a céllövöldénél.
Hisszük, hogy a családok, szülők számára fontos, hogy megünnepeljék gyermekeikkel május utolsó vasárnapját, és elsősorban közös családi programokkal töltsék a gyermeknapot. Kiemelt feladatnak tekintjük, hogy a közösségi programok által érdemi időt töltsenek együtt a családok.

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában részt vállalt a városi gyermeknap szervezésében, lebonyolításában, támogatásában! Öröm volt együtt lenni ezen a szép napon! 😊🎈😊

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=sinka.kozpont&set=a.2904156663164986

Next Post

KÖSZÖNTŐ

Ez az év máshogyan alakult, mint a korábbi… A koronavírus-járvány felülírta a megszokott sablonjainkat, a megfakult kliséket félretettük. Az elmúlt hónapokban az oktatási rendszer is soha nem látott mértékű változással szembesült. A digitális oktatásra való hirtelen és kényszerű átállás a diákokat és pedagógusokat egyaránt elszakította az iskolapadtól, a közösségi élményektől, […]
Skip to content