Bartók Béla Vésztői Népdalkör Egyesület

Lingurár Tímea

A népdalkör 1971-ben alakult. E hosszú idő alatt nívódíjat, számtalan arany minősítést kapott, rádió és Tv felvétel is készült. 35 éves évforduló alakalmából miniszteri elismerést és Vésztő Szolgálatáért kitüntetésben részesültek. A népdalok szeretete által őrzik hagyományainkat, hiszen nem kis múltra tekint vissza Bartók Béla vésztői gyűjtése révén.

Próbáikat, foglalkozásaikat heti rendszerességgel a művelődési központban tartják. A város rendezvényein minden alkalommal fellépnek a közönség szórakoztatására. Évek óta megrendezik a Vésztői Népdal és Katonadal Fesztivált, Vass Lajos Szakmai Napokat, aminek a művelődési központ ad helyet.

Szakmai vezetőjük: Tóth Gyula

Next Post

Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület

Az egyesület aktívan részt vesz a városi rendezvényeken. Igényes testet, lelket, szellemet frissítő programokat terveznek, figyelembe véve tagjaik érdeklődési körét, a helyi adottságokat és pénzügyi lehetőségeiket. Foglalkozásaikat, rendezvényeiket rendszeresen a művelődési központban tartják. segítik és aktív részvétükkel támogatják az óvodák, iskolák rendezvényeit, fellépésükkel színesítik az eseményeket. Minden olyan lehetőséget kihasználnak, […]
Skip to content