ŐSZI NAPSÜTÉSBEN TARTOTTUK MEG A SZÜRETI FELVONULÁST!

Csősz Ferenc

A pandémia ellenére sem maradt el a szüreti mulatság, felvonulás és a bál Vésztőn! A törvényi előírásoknak megfelelően tartottuk meg a Sinka István Művelődési Központ szervezésében a szüreti rendezvényünket szeptember 25-én és 26-án, melyet sikerrel zártunk!

A Kormány 431/2020.(IX.18.) rendelete a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedései alapján a Sinka István Művelődési Központban nem lehetséges bált rendezni, mivel intézményünk területén kötelező a szájmaszk viselése. Természetesen szájmaszkban szórakozni, bálozni nem lehetséges, emiatt a szüreti bált a Monostor étteremben rendeztük meg. A szüreti mulatságot a Mesterségek Háza és Tájházban rendeztük meg, melyet a Vésztői Digitális Fotó Egyesület eredményhirdetése és fotókiállítása előzött meg. Ezt követően megkezdődött a szüreti mulatság.

Elsőként a vésztői Bartók Béla Népdalkör lépett a színpadra Tóth Gyula vezetésével. Őket követte a szüreti táncosaink előadása, majd csikós bemutató vette kezdetét Deák János és Kovács Dávid részvételével. Köszönet illeti a táncosok mellett a pénteki napon résztvevő fogatosokat és lovasokat is, hiszen nemcsak szebbé varázsolták a közös ünnepet, hanem erőteljes, díszes megjelenésükkel még színvonalasabbá tették a rendezvényt!Szombaton az időjárás is kedvezővé vált a szüreti felvonulás megtartásához.

Bár reggel szakadt az eső, a délelőtt folyamán kitisztult az ég Vésztő felett, így már minden résztvevő – és beleértve mi, szervezők is – megkönnyebbülve vártuk és indítottuk el a felvonulást. Karakas Anikó, Vésztő város polgármestere ünnepi köszöntőjében a helyi szüreti hagyományok továbbvitelének fontosságáról beszélt. Őt követte Török Tamás, aki egy rövid verssel üdvözölte a megjelenteket, majd a bemutató után elindult a menet. A megállóhelyeken rengetegen voltak kíváncsiak a felvonulókra és a táncosokra, akiket nagy taps és öröm fogadott!

A Monostor étteremben 18.00 órától vette kezdetét a bál egészen 23.00 óráig. Az este folyamán minden résztvevő, hozzátartozó, látogató, bálozó jól érezhette magát, és okunk nem lehet panaszra, hiszen mindenki egymásnak örülve, mosolyogva, jókedvűen távozott háza!

Hálásan köszönjük minden fellépőnek, dolgozónak, segítőnek, hogy munkájukkal emelték rendezvényünk színvonalát! Köszönjük minden résztvevőnek, érdeklődőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték programunkat! Külön köszönjük a támogatóinknak a felajánlásokat!

Találkozzunk jövőre ugyan úgy a szüreti mulatságon, felvonuláson és bálon!

Lingurár Tímea közösségszervező

Next Post

SINKA EMLÉKNAPOK A MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN

Minden évben megünnepeljük a Művelődési Központ névadójának, Sinka Istvánnak a születését. Az író, költő 1897. szeptember 24-én látta meg a napvilágot Nagyszalontán, bihari pásztorcsaládban. Maga is bojtár, majd juhász volt Nagyszalonta környékén. A fiatal Sinka István 1920-ban Vésztőn telepedett le. Vésztő városa rendkívül hálás az írónak, hiszen a település őrzi […]
Skip to content