Sikeresen lezajlott a Vésztői közösségek Találkozója!

A találkozás és a párbeszéd jegyében – ebéddel, zenei műsorokkal és jókedvvel – szerveztünk közösségi napot a vésztői civil szervezetek, klubok tagjai számára 2020. augusztus 09-én a Mesterségek Háza és Tájházban. A sikeres rendezvény folytatását már most tovább tervezzük és fejlesztjük.

A rendezvény azért jött létre, hogy megmozgassa a helyben működő civil szervezeteket, és lehetőséget adjon számukra arra, hogy egyrészt bemutatkozzanak, másrészt hosszútávú kapcsolatokat alakítsanak ki a szervezetek egymás között, valamint erősítsék a lokálpatriotizmust! Elsődleges célunk egy olyan fórum megteremtése volt, amely egymással folytatott párbeszédre és tapasztalatcserére ösztönzi Vésztő közösségeit. Mindannyiunk számára fontos, hogy olyan erős közösség alakuljon ki Vésztőn, amely közös célokért és az előrehaladásért küzd.

Több mint 130 résztvevő tisztelte meg a Vésztői Közösségek Találkozóját. Jelen voltak a közösség aktív tagjai, a közösségvezetők és a városvezetők is. A művelődési központ mellett a Barátság Nyugdíjas Egyesület és a Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület közös munkájának eredménye volt a rendezvény.

Elsőként Csősz Ferenc, a Sinka István Művelődési Központ igazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd felkérte a város polgármester asszonyát, hogy ünnepi beszédével nyissa meg a rendezvényt.

Karakas Anikó polgármester asszony a civilség, a közösség erejéről beszélt és arra buzdította a szervezetek tagjait, hogy továbbra is öregbítsék Vésztő jó hírnevét, valamint erősítsék a közösséget a tevékenységükkel.

Az ünnepi megnyitó után sor került a civilek bemutatkozására, ahol a résztvevők egymás klubjait, szervezeteit, és azoknak a tevékenységét ismerhették meg. A bemutatkozásokat követően Nacsa András tréfás verssel üdvözölte a megjelenteket, majd felesége Nacsa Andrásné éneklését hallgathattuk meg!

A délelőtt folyamán népdalcsokorral kedveskedett a Bartók Béla Népdalkör és a Barátság Népdalkör. Láthattuk a Szépkorúak Nyugdíjas Egyesületének retro táncát is, amelyet Bozókiné Pardi Anna tanított be a nyugdíjasoknak. Ezt követően Tóth Gyula és kis unokája, Regina sanzonokkal mulattatta a nézőket! Déltől helyi tehetségek mutatkoztak be. A színpadon három igazán fantasztikus dalt hallgathattunk meg Lakatos Rudolftól. Őt követte kiváló harmonika játékával Gurmai László és bravúros gitár szólót adott elő Kovács Máté.

Az ebéd babgulyás és töltött káposzta volt, amelyet a Bokréta főző konyha készített el a résztvevők számára. Az ebéd után kvízműsor várta a látogatókat. A kora délután folyamán a Vésztői Mazsorett Együttes tagjai léptek a színpadra, majd a Vésztői Szabadidő- és Tömegsportegyesület MMA bemutatóját tekinthettük meg Nagy Bence vezetésével. A rendezvényt Gurmai László és Kovács Máté közös produkciója zárta.

Ezúton szeretnénk megköszönni Vésztő Város Önkormányzatának a támogatást, továbbá a fellépőknek és a résztvevő civil szervezeteknek a megtisztelő részvételt. Külön köszönjük a Tájház dolgozóinak a segítségét, az Önkéntes Polgárőrök Egyesületének a biztosítást, és a művelődési központ dolgozóinak a kitartó munkájukat!

Lingurár Tímea közművelődési referens

Fotók: Körös-Sárrét Televízió

Megszakítás