Népfőiskolai Látóút Vésztőn

Csősz Ferenc

2020. augusztus 27-én Népfőiskolai Látóutat szervezett Vésztőre a Nemzeti Művelődési Intézet. A látóút arra szolgált, hogy a Békés és Hajdú-Bihar megyében működő népfőiskolák megismerjék egymást, valamint olyan szakmai tevékenységek elsajátítására buzdítsa a dolgozókat, hogy azzal a település lakosságának a műveltségi színvonalát, tudását és közösségi szellemét emeljék!

Városunkban köszönthettük és mutathattuk be az intézményünket a Bihari Népművészeti Egyesület, a Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület, a Kék Kálló Menti Népfőiskolai Társaság, valamint az Ipolyi Arnold Népfőiskola Kulturális Egyesület vezetői számára.

Az eseményen és a népfőiskolai bemutatón részt vett Karakas Anikó polgármester asszony is. A résztvevők számára egy rövid prezentációt tartott Csősz Ferenc igazgató úr. A látóút és a központban zajló műhelymunkák jó hangulatúak voltak!

A népfőiskola legfontosabb eleme az egész életen át tartó tanulásra való ösztönzés, ezért a vésztői Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár elkötelezett ennek a megvalósítására, továbbá a hagyományok és a magyarság kultúrájának a továbbadására! Az intézményünknek jelentős szerepe van a térség közösségi életének megszervezésében. A népfőiskola másik nagyon fontos célja a kulturális élet szervezésén túl az emberi alkalmazkodó-képesség és a csapatmunka készségének fejlesztése, erősítése, valamint a közösségek segítése.

Bízunk benne, hogy a hozzánk látogató vendégek, egyesületek, klubok továbbra is partnerként tekintenek az intézményünkre, és közös szakmai együttműködéseket tudunk kialakítani a jövőben is!

Lingurár Tímea közösségszervező

Next Post

Kiállítás nyílt a hímző szakkör munkáiból!

2020. augusztus 31-én ünnepélyes keretek között nyílt kiállítás a vésztői hímző szakkör munkáiból a Városi Könyvtárban! A szakkörön hat asszony vett részt, akik szebbnél-szebb alátéteket, terítőket, zsebkendőket és ruhákat is hímeztek! A kézműveskedés népszerű kikapcsolódásnak számít! Egyrészt oldja a stresszt és boldogabbak vagyunk tőle! A szakkörvezető Kovács Jánosné és Arató […]
Skip to content