AZ ÚJRANYITÁST KÖVETŐEN FOLYTATÓDNAK A NÉPSZERŰ PROGRAMOK ÉS FOGLALKOZÁSOK A SINKA ISTVÁN MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN!

A veszélyhelyzet elmúltával újranyithatnak a kulturális intézmények. Csaknem három hónapos leállást követően lassan élettel telik meg a vésztői Sinka István Művelődési Központ.  

A Sinka István Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Népfőiskola a járvány idején látogatókat nem fogadott. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a dolgozók ne végezték volna a munkájukat, még ha az most át is alakult. A karbantartási, az adminisztratív feladatok ellátása vált a napi teendővé. A nyárra tervezett programok háttérmunkái, előkészületei is zajlanak – adta hírül Csősz Ferenc, intézményvezető.  

Csősz Ferenctől megtudtuk, hogy a kényszerű leállás alatt végezték el azokat a munkákat – takarítás, leltározás, padlócsiszolás, lakkozás stb. – ami más esetben a nyári leállás alatt zajlott volna le. Azt is megtudtuk, hogy online módon tartotta a kapcsolatot látogatóival a művelődési intézmény. A nyári táborok szervezésére is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Egyes táborok már megkezdődtek a művelődési központban.  

Az újranyitás után folyatódnak a népszerű és a sokak által már nagyon várt foglalkozások az intézményben: tánc, jóga, nyelvtanulás, különböző előadások várják a lakosokat. Nagy az igény arra, hogy ismét a megszokott rendben legyenek látogathatók az egyes intézmények – ez szinte valamennyi korosztályra értendő.  

Next Post

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT DÍJAZTAK A SEMMELWEIS-NAPI ÜNNEPSÉGEN

Semmelweis-Nap alkalmából három háziorvos és két fogorvos vehetett át kitüntető elismerést Vésztő város polgármester asszonyától, Karakas Anikótól 2020. július 3-án a Sinka István Művelődési Központban. Elsőként Gurmai László harmonikán való előadását hallgathattuk meg, majd Karakas Anikó polgármester asszony ünnepi beszéde következett. Semmelweis Ignác életműve, pályafutása ma is mérce, szerepe a […]
Skip to content