TÁNCHÁZDÉLUTÁN MAHOVICS TAMÁSSAL

Hagyományteremtés céljából tartottak első alkalommal Táncházdélutánt Vésztőn november 28-án, a délutáni órákban. Az összejövetelre az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak! Nagyon sok anyuka és apuka kísérte el gyermekét, hogy részt tudjanak venni a havonta megrendezésre kerülő programon.  

A népi játékokat és a tánctanulást Mahovics Tamás, néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere tartja. A talpalávalót Nagy András Balázs vezetésével a Sárkányhúzó Zenekar szolgáltatta Szappanos Gábor és Csordás Mercédesz részvételével. Mahovics Tamás elmondta, hogy szeretnék, ha a táncházdélutánon sokan vennének részt egészen kicsiktől kezdve a nagyokig, amely reményeik szerint havonta fog megvalósulni nemcsak két órában, hanem hosszabb időtartamban!  

Első alkalommal megtanulhattuk A pozsonyi sétatéren megy a villamos című népdalt, valamint könnyen és gyorsan tanulható tánclépéseket sajátíthattunk el, kellő bemelegítés után! A rendkívül színes és egyben szórakoztató két óra nemcsak a táncnak kedvezett, hanem a kapcsolatteremtésnek is. Hiszen nincs is jobb egy olyan programnál, amely kellően szórakoztató, oktató, művészi és emberközeli! A program mezőségi népdalokkal ért véget.  

Next Post

EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK, PÉNZÜGYI TANÁCSADÁS, ADOMÁNYGYŰJTÉS ÉS KÖZÖSSÉGI ÖSSZEFOGÁS VÉSZTŐN

Közösségi együttműködést erősítő rendezvénysorozat várta a lakosokat Vésztőn, 2019. november 30-án a Sinka István Művelődési Központban. Az egész napos rendezvényen pénzügyi alapismereteket sajátíthattunk el a Magyar Nemzeti Bank munkatársa által, egészségügyi szűréseken vehettünk részt, valamint adományokat is adhattunk a rászorulók megsegítésére!  Az EFOP-1.6.3-as pályázat által megvalósult programsorozatot a Békés Megyei Önkormányzat koordinálja. A […]
Skip to content