Pásztorné Nagy Éva

(kötés, horgolás, varrás, hímzés)

1958. június 23-án a Nógrád megyei Bujákon született, negyedik gyermekként. Édesapja Nagy Zsigmond, gépjárművezető volt egész életében. Édesanyja, Szabó Éva a termelőszövetkezetben dolgozott. 5 éves koráig a palóc mamákat, 7 szoknyás gyönyörű viseletben láthatta nap, mint nap, s mint később az életében kiderült mély nyomokat hagyott e szép viselet a lelkében.

1963-ban visszaköltöztek szülei Vésztőre. A palóc nyelvet beszélte, és szépen rajzolta a virágokat, amelyeket a Bujáki mamák ünnepi ruháin látott. Vésztőn a Móra Ferenc Általános Iskolába, majd a Gimnáziumban végezte tanulmányait. Az általános iskolában megtanult meg minden öltéstípust.

1979-1989-ig könyvelést, igazgatást, statisztikát tanult, és mozdonyszámadóként dolgozott. Szerette ezt a munkát. 1985-ben távoktatás keretében alapfokú programozó diplomát szerzett, s a Vésztői Művelődési ház primó számítógépével írta meg a házi feladatokat. A MÁV-nál ezt a tudását a szegedi vezetőség felhasználta a számítógép bevezetésére az irodai munkában.

A Körös Kazángyárnál dolgozó férje főnöke alkalmazta, majd a Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság vésztői kirendeltségén dolgozott, egészen addig, amíg a Békéscsabai Főiskolán Felhasználói Programozó diplomát szerzett. Ez segített abban, hogy a Kis Bálint Református Általános Iskolában taníthassa a számítástechnikát 7 évig. Ekkor már, 1995-től ismerkedett a természetes gyógymódokkal.

1999-ben vette át férjével együtt a Természetgyógyász-reflexológus szakképesítést igazoló oklevelet. Így a férjével együtt megnyitották a Nyugalomsziget természetgyógyász rendelőt, Békés megye első hivatalos természetgyógyász rendelőjét, ahol ÁNTSZ engedéllyel egészségügyi szakdolgozók tevékenykedtek.

2000-től nem tudott vállalni tanítást, főállásban gyógyít azóta. Ehhez a munkához nagy nyugalomra van szükség. Úgy érzi, hogy a varrás nagyon megnyugtatja és feltölti. Különböző színek és minták hatása látszik az elmúlt 10 év alatt készült munkáin. Az a célja, hogy kifejlesszen egy rá jellemző sajátos öltést, és szeretné az alkotás eme formáját megszerettetni a fiatalokkal.

Elérhetőségek: 5530 Vésztő, Berzsenyi u. 2/a.

Next Post

Szabóné Ambrus Ildikó

(bőrdíszműves) Szabóné Ambrus Ildikó 1974-ben született. Vésztőn és Gyomaendrődön végezte el tanulmányait. 1992-ben fejezte be a bőrdíszműves iskolát, majd a szakmában dolgozott néhány évet.
Skip to content