Molnár Anikó

(Bútor-, kerámia- és üvegfestés) 

Gyermekkora óta a legkedveltebb tevékenysége a rajzolás és a festés volt, ezért a középiskola elvégzése után porcelánfestő szakra jelentkezett. Érdekesnek tartotta a sokféle stílust és technikát elsajátítani, majd sikeresen számot adni róla a Szalma Kiváló Tanulója Versenyen.

Habán a kerámia festésével 1992-ben, az Iparművészeti Múzeumban működő Műtárgymásoló Kft-ben ismerkedett meg. Munkája során nagy hatással volt rá ennek a különös sorsú népcsoportnak a sajátos motívumvilága, a formák és színek harmóniája. Ezek a művészi kialakítású fajanszok ma is lenyűgözik a klasszikus szépséget kedvelő embereket.

A népművészet iránt is mindig érdeklődött, ezért tanfolyamokon és táborokban számos népi mesterséget igyekezett elsajátítani. Az erdélyi utazások során bepillantást nyert a népi bútorfestés folyamatába, ami már régi vágya volt. 1996 óta fest népies hangulatú bútorokat és kisebb tárgyakat, melyek a mai lakásokban elhelyezve melegséget és nyugalmat árasztanak tradicionális megjelenésükkel.

Munkáit 2002 óta zsűriztette és több alkalommal csoportos kiállításokon is bemutatta. Nagy öröm számára, hogy a Leader+ pályázat segítségével 2008-ban megépült saját műhelyében végezheti ezeket a tevékenységeket. Pedagógusként a munkája mellett foglalkozik a habán kerámiák és a népi bútorok festésével, valamint általa kifejlesztett üvegfestéssel. Tudását és tapasztalatait a tanítás során is hasznosítja, és szakköri foglalkozásokon átadja tanítványainak.

A kézzel készült egyedi tervezésű tárgyakkal szeretné elődeink örökséget tovább formálni, a tárgyi környezetünket személyessé tenni.

Elérhetőségek: 5530 Vésztő, Wesselényi u. 19.

Tel. : 06-30/676-74-54

 

 

Next Post

Pásztorné Nagy Éva

(kötés, horgolás, varrás, hímzés) 1958. június 23-án a Nógrád megyei Bujákon született, negyedik gyermekként. Édesapja Nagy Zsigmond, gépjárművezető volt egész életében. Édesanyja, Szabó Éva a termelőszövetkezetben dolgozott. 5 éves koráig a palóc mamákat, 7 szoknyás gyönyörű viseletben láthatta nap, mint nap, s mint később az életében kiderült mély nyomokat hagyott […]
Skip to content